Reptilen

Farmis-Reptilen är Farmacevtiska Studentkårens tidning. Den grundades 1957 och är med andra ord en anrik tidning. Farmis-Reptilen ges ut fyra gånger per år och tar upp allt som kan tänkas intressera oss farmacistudenter.

Utöver kårnyheter innehåller den numera temabaserade tidningen återkommande avsnitt som Pharmistoria, Pharmaboost, vetenskapligt och numrets doktorand samt”ranting”-kolumn, resereportage, intervjuer och bildkollage från de storslagna festerna på kårhuset.

Farmis-Reptilen vill fylla ett framförallt informativt syfte men även bjuda på nöje, kultur och debatt! Prenumeranterna består främst av farmacistudenter men läses även av fakulteten, intresserade privatpersoner och en och annan nyfiken arbetsgivare. Tidningen sätts på Redax, redaktionens rum på Pharmen, dit alla farmacistudenter är välkomna in med sina idéer, tankar och funderingar.

Redaktionen, bestående av fyra redaktörer och en ansvarig utgivare, jobbar med tidningen i sin helhet. Allt från layout och research till annonsförsäljning och fakturering. Det är ett ämbete som erbjuder möjligheten att driva och skapa något tillsammans, men framförallt så ger den en plats att utvecklas. Det är dock inte bara en flitig redaktion som gör en tidning möjlig – den skapas nämligen tillsammans med enastående gästskribenter, fotografer, annonsörer och registeransvariga…och vem vet, kanske inom en snar framtid även av dig?

Utgivningsplan

Tidningen skrivs från och med manusstopp och en vecka framåt. Det material som skall vara med i tidningen lämnas in senast klockan 17 helst via e-post till: reptilen@farmis.uu.se

Senaste numret: Reptilen 2021 nr 1 Klicka på länken för att komma till tidningen.