VÄLKOMMEN TILL UPPSALA!

Välkommen till Uppsala och Farmacevtiska studentkåren!

Som farmacistuderande vid Uppsala universitet har du möjlighet att bli medlem i Farmacevtiska Studentkåren, även kallat Farmis. Farmis grundades år 1896, sedan dess har vi bevakar studenternas intressen och skapat stor gemenskap bland alla farmacistudenter.

Farmacevtiska Studentkårens dagliga verksamhet drivs av dina blivande studiekamrater i vårt kårhus Pharmen. På Pharmen finner du bland annat läsplatser, datasal, biljardrum, bastu, café och en pub som är öppen varje onsdag. Nedan kommer ett smakprov på de aktiviteter vi har att erbjuda.

Välkomstveckorna

För att hjälpa dig att bekanta dig med staden, studierna och dina kursare ordnar kårens Amöberi aktiviteter som fika, middagar och festligheter under dina första två studieveckor.

Studierådet

Som kår är vår främsta syfte att bedriva studiebevakning vilket vi gör för studenterna vid Farmaceutiska fakulteten. Studierådet finns för att bevaka studenternas intressen och stärka din röst inom utbildnings- och studiesociala frågor. Hit är alla studenter välkomna för att diskutera sin utbildning och få information om vad som är på gång inom universitetet.

Idrottsutskottet

IdrU anordnar idrottsevenemang där du är välkommen att träna med farmacistudenter från alla terminer och program. IdrU arrangera fotboll- och innebandyträning samt olika turneringar, bland annat brännboll.

Mentorsakademin

Mentorsakademin består av apotekare och receptarier som har studerat vid Uppsala universitet. De ordnar varje termin temakvällar där du får chansen att lära dig mer om vad du kan göra efter din examen.

Klubbverket

Klubbverket anordnar kårens alla fester däribland två av årets stora Pharmenfester: Trädgårdsfesten och Lussegasquen. De driver även vårt café och pub. För att vara med behövs inga erfarenheter, vi lär oss av varandra!

Internationella utskottet

IU sköter kårens internationella kontakter. Genom dem kan du åka på internationella kongresser där du får träffa farmacistudenter från hela världen!

Pharmada

Farmacevtiska Studentkåren arrangerar varje år Pharmada som är Sveriges största arbetsmarknadsdag för farmacistuderande. Pharmada erbjuder dig chansen att träffa blivande arbetsgivare, kanske för att undersöka möjligheten att få ett sommarjobb inom farmacibranchen.

Reptilen

Kårens egen tidning. Reptilen ges ut tre gånger per termin. Här kan du läsa om aktuella händelser inom kåren och studentvärlden. Alla som gillar att skriva och fota är välkomna att vara med i redaktionen.

När ni anländer till Uppsala kommer ni att få information om kåren och nationerna och hur ni kan bli medlemmar. Vill man ta del av nationslivet redan innan terminen drar igång kan man vända sig till någon av nationerna för att skriva in sig i nationen och i Farmacevtiska Studentkåren. Medlemskapet i Farmacevtiska Studentkåren är frivilligt likaså medlemskapet i nationerna. Vi rekommenderar dock alla studenter att gå med i både kår och nation.

Information om de olika nationernas inskrivningstider hittar ni på respektive nations hemsida vilka enklast nås via www.nationsguiden.se

Välkomna till Uppsala!

Kontakt

För information om kåren, kontakta kårordförande ordf@farmis.uu.se

För information om välkomstveckorna kontakta Amöberietamoberiet@farmis.uu.se

 

Anmäla flytt som student

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt 

 


Uppsala kommun