GYMNASIEHELGEN 2018

Den 9-11 mars 2018 är du hjärtligt välkommen till Farmacevtiska Studentkårens årliga Gymnasiehelg. Gymnasiehelgen är ett samarbete mellan Farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet och Farmacevtiska Studentkåren och riktar sig till alla Sveriges gymnasieelever i åk 3 med naturvetenskaplig inriktning.
 
Under helgen får du en chans att träffa våra studenter på apotekar- och receptarieprogrammet. Du får lyssna på våra framgångrika forskare till lärare och träffa yrkesverksamma farmaceuter från apoteksbranchen, läkemedelsindustrin och universitetet. Helgens syfte är att du som gymnasieelev ska bli informerad om livet som farmacistudent i Uppsala och inspirerad av farmaceutens arbetsmarknad.
 
Hela evenemanget är gratis att delta vid, vi bjuder på boende i Uppsala, samtliga måltider och erbjuder ersättning för din resa till Uppsala. För att kunna delta i Gymnasiehelgen ska man ha fyllt 18 år innan helgen startar (9 mars 2018).

Anmälan

Anmälan till Gymnasiehelgen 2018 öppnar den 27 januari klockan 00.00 och stänger den 31 januari klockan 23:59. Tänk på att platserna tar slut fort så vänta inte med att skicka in anmälan! Länk till anmälan finner du längst upp på sidan.

Varmt välkomna till en inspirerande helg i Uppsala!

 

Gymnasiehelgskommittén

Hej! Det är vi sex som ska ro gymnasiehelgen 2018 i land. Vi tror att det kommer bli en helg att minnas och hoppas att ni blir inspirerade av livet som farmacistudent i Uppsala. Har ni några frågor når ni oss på gymnasiehelgen@farmis.uu.se. Välkomna!


Malin Björk

Projektledare

Hallojsan! Jag heter Malin och läser nu termin fyra på apotekarprogrammet. Det är då jag som är projektledare för gymnasiehelgen 2018 så har ni några som helst frågor kring helgen så är det bara att maila! Hoppas vi ses i mars!

Ditt spirit animal?
En rosaprickig dalmatiner
 
Vad får dig att skratta?
Har otroligt dålig humor, skrattar åt det mesta.
 
Favorit HP karaktär?
Det piskande pilträdet.
 

Agnes Lindberg

Transportansvarig

Tjaba! Mitt namn är Agnes och jag går termin fyra på apotekarprogrammet. Jag är transportansvarig, det vill säga att det är mig som ni kommer att ha kontakt med när det gäller resor. Om ni har några funderingar eller frågor är det bara att höra av sig!
 
Ditt spirit animal?

Späckhuggare, för att det är ett så häftigt djur.

Vad får dig att skratta?

Det är en hel del, men roliga videos på katter brukar gå hem.

Favorit HP karaktär?
Snape helt klart.

Elin Eriksson

Boendeansvarig

Hallå hallå! Jag heter Elin och pluggar andra terminen på receptarieprogrammet. Det är jag som kommer att ansvara för ert boende under er helg i Uppsala, så har ni några frågor gällande det kan ni kontakta mig. Såklart kommer jag även att umgås en hel del med er under er vistelse här!

Ditt spirit animal?
Mitt spirit animal är en myra. Är rätt liten rent kroppsmässigt samt att jag är arbetsam och trivs bäst i grupp. Dessutom tränar jag tyngdlyftning och är därför rätt stark för min storlek.

Vad får dig att skratta?
Roliga personer samt klantiga och sjuka situationer får mig att skratta.

Favorit HP karaktär?
Helt klart Hermione! Hon har varit min favorit enda sedan jag var liten och såg Harry Potter för första gången. Under lågstadiet var till och med min största strävan att bli som henne, vilket kan tolkas som både bra och dåligt…


Minna Zakrisson

Matansvarig

Hej svejs! Jag heter Minna Zakrisson och går andra terminen på apotekarprogrammet. Under Gymnasiehelgen kommer jag vara matansvarig. Det är alltså till mig ni ska vända er med allt matrelaterat. Tveka inte att höra av er!

Ditt spirit animal?
Mitt spirit animal är sjöjungfru. Jag vet att sjöjungfrur varken är ett djur eller finns på riktigt, men jag känner ändå att jag är lite av en sjöjungfru.

Vad får dig att skratta?
Min lillasyster!

Favorit HP karaktär?
Minerva Mcgonagall, hon är ju superhäftig!


Ernst Andersson

Handläggare HT17

Skepp ohoj! Mitt namn är Ernst, jag har under höstterminen 2017 arbetat heltid som handläggare på kåren och under 2018 kommer jag sitta som kårens ordförande. Jag är lite allt i allo i gymnasiehelgskommittén och kan svara på dina frågor om kåren och universitetet. 

Ditt spirit animal?
Där måste jag nog säga kronhjort.

Vad får dig att skratta?
Riktigt torr göteborgshumor.

Favorit HP karaktär?
Bellatrix Lestrange.

 
Mathilda Kahlqvist

Handläggare VT18

Tjena! Mathilda heter jag och jag jobbar som handläggare på kåren under vårterminen. Precis som Ernst är jag lite allt i allo och kan (förhoppningsvis) svara på alla era frågor om kåren och universitetet. Jag kan även rätt mycket om katter, Star Wars och stickning, så fråga mig gärna om det också.

Ditt spirit animal?
Jag är helt klart ett lejon ända in i själen.

Vad får dig att skratta?
Memes. En personlig favorit är Socially Awkward Penguin.

Favorit HP karaktär?
Luna Lovegood, ”you’re just as sane as I am”.