GYMNASIEHELGEN 2020

Den 6-8 mars 2020 är du hjärtligt välkommen till Farmacevtiska Studentkårens årliga Gymnasiehelg. Gymnasiehelgen är ett samarbete mellan Farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet och Farmacevtiska Studentkåren och riktar sig till alla Sveriges gymnasieelever i åk 3 med naturvetenskaplig inriktning.
Under helgen får du en chans att träffa våra studenter på apotekar- och receptarieprogrammet. Du får lyssna på våra framgångrika forskare till lärare och träffa yrkesverksamma farmaceuter från apoteksbranchen, läkemedelsindustrin och universitetet. Helgens syfte är att du som gymnasieelev ska bli informerad om livet som farmacistudent i Uppsala och inspirerad av farmaceutens arbetsmarknad.

Hela evenemanget är gratis att delta vid, vi bjuder på boende i Uppsala, samtliga måltider och erbjuder ersättning för din resa till Uppsala. För att kunna delta i Gymnasiehelgen ska man ha fyllt 18 år innan helgen startar (6 mars 2020).

Anmälan

Du anmäler dig genom att fylla i enkäten som du finner via länken: http://doit.medfarm.uu.se/kurt15597

Anmälan är öppen från 26 - 30 januari.

Varmt välkomna till en inspirerande helg i Uppsala!

Gymnasiehelgskommittén

Hej! Det är vi sex som ska ro gymnasiehelgen 2020 i land. Vi tror att det kommer bli en helg att minnas och hoppas att ni blir inspirerade av livet som farmacistudent i Uppsala. Har ni några frågor når ni oss på gymnasiehelgen@farmis.uu.se. Välkomna!


Anna Pedersen
Projektledare

Hej hej! Anna heter jag och går nu termin fem på apotekarprogrammet. Det är jag som är projektledare för gymnasiehelgen! Mig kan du höra av dig till om du har frågor om vad som helst, så kan jag hänvisa dig vidare eller försöka svara själv! Hoppas vi ses i mars!

Ditt favoritminne på universitetet?
Valborg i Uppsala är något alla måste prova på!

Vad dansar du helst till?
Techno!

Vem skulle spela huvudrollen i en dokumentär om dig?
Oj, det skulle nog vara någon crazy cat lady av något slag, haha.


Madeleine Gbakagna
Boendeansvarig

Hallådär!
Mitt namn är Madeleine och går termin fem på apotekarprogrammet. Jag är boendeansvarig under gymnasiehelgen, så om ni har några funderingar kring boendet så är det mig ni ska höra av er till!

Ditt favoritminne på universitetet?
En bal på slottet! Det kan vara dötrist och tråkigt… eller.. eller alldeles alldeles underbart!

Vad dansar du helst till?
Freestyler!!! Rackamackaphon

Vem skulle spela huvudrollen i en dokumentär om dig?
Ferdinand, jag gillar att ta det lugnt och njuta av livet men kan tagga till när det gäller!


Lea Axelsson

Transportansvarig

Hejsan! Jag heter Lea och går nu termin 4 på apotekarprogrammet. Tillsammans med Amelie är jag transportansvarig under Gymnasiehelgen så har du några frågor om din resa är det bara att höra av dig. Vi ses!

Ditt favoritminne på universitetet?
När jag gick på min första finsittning och undrade vad sjutton alla bestick, tallrikar och glas exakt var till för.....

Vad dansar du helst till?
00 hits!

Vem skulle spela huvudrollen i en dokumentär om dig?
Dora utforskaren, gillar att dra på äventyr med mina vänner!


Amelie Lindberg
Transportansvarig

Hej! Jag heter Amelie och går termin tre på apotekarprogrammet, tillsammans med Lea ska vi se till att eran resa till, från och under helgen går så smidigt som är möjligt, då vi är transportansvariga. Har du någon fråga så tveka inte på att höra av dig!

Ditt favoritminne på universitetet?
Alla gånger förfesterna varit för roliga så de övergått i efterfest, dock inget fel på nationerna bara de att förfester med väldigt härliga människor är ännu bättre!

Vad dansar du helst till?
Dansar helst till allt som går att fuldansa och skriksjunga till!

Vem skulle spela huvudrollen i en dokumentär om dig?
I en dokumentär om mig hade nog Peter-Pan fått spela mig, för jag vägrar också att bli vuxen


Siri Hjärtberg
Matansvarig

Hej hej! Mitt namn är Siri och läser termin 4 på apotekarprogrammet. Jag är matansvarig under gymnasiehelgen och kommer därför planera och laga mat till er!
Ditt favoritminne från Universitetet?
Alla gånger man slappnat av och hittat på nått kul med vännerna efter en jobbig tentaperiod. Den känslan är oslagbar!
Vad dansar du helst till?
Det mesta på svenska!
Vem skulle spela huvudrollen i en dokumentär om dig?
Hagrid från Harry Potter kanske! Jag vet att vi inte är så lika på utsidan, men på insidan är vi rätt så lika och det är ju det viktigaste. Han skulle nog göra ett bra jobb!

Emma Selin Rothelius

Handläggare HT19 - VT20

Hejsan! Mitt namn är Emma Selin Rothelius och sitter som Handläggare i kårstyrelsen och pluggar termin 3 på receptarieprogrammet. I Gymnasiehelgen är jag därför med och är en hjälpande hand till projektledaren med lite alla möjliga saker. Kan därför svara på era frågor kring våra utbildningar, vår kår och era funderingar kring Gymnasiehelgen!

Ditt favoritminne från universitetet?

Har så himla mycket minnen! Men det jag alltid kommer komma ihåg är nog när jag och min kurskompis (som idag är en av mina närmaste vänner) valde att flytta ihop och dela lägenhet tillsammans. Inget man kanske spontant skulle göra om man inte valde att flytta till en annan ort och plugga!

Vad dansar du helst till?

Alla 10-tals hits. ÄLSKAR!

Vem skulle spela huvudrollen i en dokumentär om dig?

Min mamma. Hade varit ganska kul att se slutresultat sen haha!