UTLYSNING: Vill du hjälpa barn att få makt över sin framtid?

UTLYSNING: Vill du hjälpa barn att få makt över sin framtid?

Mångfaldsbyrån Esmeralda arbetar för att uppmärksamma och motverka den sociala och etniska snedrekryteringen vid högre studier. Sedan 2001 har vi bedrivit läxläsning på flera skolor i Uppsala.

Som läxvärd ingår du i ett team av motiverade studenter som hjälper högstadieelever att läsa läxor en dag i veckan, på en av våra samarbetsskolor. Utöver ett arvode får du pedagogisk erfarenhet, en fin merit och sannolikt nya vänner. Det är också möjligt att engagera sig som volontär och hjälpa till i den utsträckning du själv önskar.

Vi bedriver läxhjälp på:

· Valsätraskolan, tisdagar 17 – 19

· Treklangen i Gottsunda, onsdagar 17 – 19

· Gränbyskolan, tisdagar 17 – 19 (detta kan komma att ändras till våren)

Till vårterminen söker vi dig som är student och som vill ha ett givande engagemang vid sidan av studierna. Uppdraget kräver inga specifika förkunskaper, men det är meriterande om du tidigare har jobbat med ungdomar eller haft pedagogiska uppdrag. Uppdraget är arvoderat.

Skicka din intresseanmälan med CV till esmeralda@us.uu.se senast den 7 januari. Uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om uppdraget? Kontakta: Cecilia Brenner, verksamhetsledare Telefonnr: 018-480 31 34 E-postadress: esmeralda@us.uu.se

Mer information om Mångfaldsbyrån Esmeralda hittar du på www.esmeralda.nu

Please follow and like us:

Lämna en kommentar