UTLYSNING: Student- och doktorandombud 100%

UTLYSNING: Student- och doktorandombud 100%

Med anledning av att ett av student- och doktorandombuden ska söka sig vidare utlyser vi nu en tjänst på 100 %.

Om arbetsplatsen

Uppsala studentkår har bedrivit studiebevakning sedan 1849 och verkar för att studietiden och kvalitén på studierna vid Uppsala universitet ska vara förstklassig. På Övre Slottsgatan 7 i kvarteret Ubbo står vårt kära hus. Uppsala studentkår har arbetsgivaransvar för student- och doktorandombuden men tjänsterna är samfinansierad av samtliga studentkårer vid Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba sida vid sida med vårt andra student- och doktorandombud och ni förväntas kunna samarbeta och bistå varandra i ert arbete. Ombuden tar ofta möten tillsammans men har varsitt kontor beläget i Uppsala studentkårs lokaler. Student- och doktorandombuden har som övergripande målsättning att studenter och doktorander ska få kunskap om sina rättigheter och skyldigheter. Ombuden arbetar i möjligaste mån efter principen att ge studenter och doktorander hjälp till självhjälp. Med andra ord, genom rådgivning och information om vad som gäller i en viss situation stärka studenter och doktorander till att själva tillvarata sina rättigheter.

Student- och doktorandombudens huvuduppgift är att vara rådgivande och stödjande för de enskilda studenter och doktorander som vänder sig till dem angående sin studiesituation. Ombuden ska verka för att studenter och doktorander behandlas korrekt och rättsäkert och i enlighet med gällande bestämmelser och lagstiftning.

Student- och doktorandombuden är därtill en resurs för studentkårerna och Doktorandnämnden vid Uppsala universitet i det kontinuerliga arbetet med att säkerställa en god studietid för universitetets studenter och doktorander. Ombuden finns till som en resurs för kårernas fallansvariga i deras arbete samt informerar studentkårerna vid Uppsala universitet om vilken typ av ärenden man hanterar.

Omfattning

Tillsvidaretjänsten är på 100 % från och med 1 januari. Vi ser gärna att du kan börja innan dess för en överlämningsperiod där du får gå dubbelt på 25 %. Provanställning på 6 månader tillämpas.

Vad vi söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning och som är intresserad av studiebevakning och studenters och doktoranders rättigheter. Du bör genom studier eller arbete ha förvärvat relevant juridisk kunskap avseende studenters och doktoranders rättigheter och arbetssituation, och de regelverk som styr universitetets myndighetsutövning. Det är meriterande att ha engagera sig eller varit förtroendevald inom kårerna eller annan studentorganisation. Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du genom förtroendeuppdrag eller arbete förvärvat en insikt i Uppsala universitet och dess organisation. Även tidigare erfarenhet av att ha arbetat i ombudsroll är meriterande. Som person är du förtroendeingivande och inte konflikträdd. Du tycker om att möta och hjälpa människor, och du är bra på att medla mellan olika parter. Du är bekväm med att arbeta självständigt i hög utsträckning, men även med att samordna och leda arbete i grupp.

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till kontorschef@us.uu.se

Sista ansöknings dag är 2018-12-03.  Tillsättningen kan ske innan annonstiden går ut.

Frågor om uppdraget kan ställas till Uppsala studentkårs vice ordförande, Joel Cevey Tärnholm på vice@us.uu.se

Please follow and like us:

Lämna en kommentar