Amöbaveckorna – Lär känna Amöberiet

Amöberiet – Ansvariga för de farmaceutiska välkomstveckorna!

Vad kul att du har hittat hit!

Varmt välkommen till Uppsala, Farmaceutiska fakulteten, Farmacevtiska studentkåren (Farmis), men framförallt, välkommen till Amöbaveckorna!

Hej!

Du har kanske hört talas om nollningsveckor eller insparksveckor förut. Här kallar vi dem för Amöbaveckor. Amöborna är ni, små encelliga varelser som efter Amöbaveckorna kommer att ha förvandlats till fulländade farmacistudenter. Dessa två veckor är helt och hållet till för er, för oss är ni viktigast i världen!

För att du ska få en så bra start som möjligt på din studietid i Uppsala har vi planerat två fullspäckade veckor med massor av roliga aktiviteter. Du kommer få stifta bekantskap med vårt fina kårhus Pharmen och lära dig mer om allt som Farmis har att erbjuda. Du kommer att få se Uppsalas 13 nationer, träffa representanter från arbetslivet, gå på sittningar, lära dig att hitta på BMC och i Uppsala, allt samtidigt som du lär känna dina nya klasskompisar.
Veckorna avslutas sedan med den storslagna Amöbaphesten, årets roligaste sittning!

Det är viktigt för oss att poängtera att dessa veckor är till för dig och det kommer över huvud taget inte att förekomma något tvång eller hets. Vi finns för dig här nu och under hela din studietid!

FRÅGA TILL AMÖBERIET: Vad är det med bästa med Uppsala respektive Pharmen?

Tyra: Det bästa med Uppsala är att det är en levande stad som är utpräglad av oss studenter. Det finns alltid något kul att hitta på efter plugget! Pharmen är för mig både glädje och gemenskap, det är en plats som helt enkelt binder samman oss farmacistudenter.

Mattias: Det bästa med Uppsala är Pharmen och det bästa med Pharmen är puben.

Maria: Det må låta klyschigt men det bästa med Uppsala är att det är en sån studentstad! Det är fantastiskt hur mycket olika människor man kan träffa och nationer man kan besöka. Det bästa med Pharmen är att det är som ett andra hem för oss alla farmaceuter

Adam: Det bästa med Pharmen är alla phantastiska människor och den phantastiska gemenskapen. Här finns alltid människor och Pharmen är en fristad för oss farmaceuter. Det bäst med Uppsala är att alla dina vänner blir din familj! En underbar stad med nationer och studenter. Här är du aldrig ensam och det finns alltid något roligt att hitta på.

Jesper: Bästa med Uppsala är Ica Flogstas choklad-reor. Bästa med Pharmen är människorna, och biljardbordet.

Elin: Jag tycker att det bästa med Uppsala är att det verkligen är en studentstad och att det alltid finns något roligt att hitta på. På nationerna och på Pharmen finns det något för alla! Det som jag tycker är bäst med Pharmen är allt gött folk som hänger här och att man kan komma hit och plugga när man tröttnat på grupprummen på skolan.

Isak: Det bästa med Uppsala är närheten till allt, var man än är så är det cykelavstånd till i stort sett allt. Det gör att Uppsala känns så mysigt. Det bästa med Pharmen är gemenskapen och familjekänslan! När man än är där är man med vänner som man kan plugga, fika, äta burgare, festa eller bara vila med. Pharmen är som ett andra hem.

Vi ses i september!
Vänliga hälsningar
Amöberiet

Gå med i facebook-gruppen för årets amöbaveckor, den finner ni -> HÄR <-

Kontakt: tyra.97@outlook.com

Lämna en kommentar